HTML

Az élet képviselőként Dömösön

100 napja tudtam meg, hogy képviselő lettem. Új dolog számomra, hogy egy Falu lakosait kell képviselnem. Óriási felelősség, gyönyörű feladat, rengeteg lehetőség.

Friss topikok

Címkék

A Táncsics utcát sem akarja leaszfaltoztatni...

2013.09.18. 08:01 Friedmann Robi

...ezt is megkaptam.

Polgármesterünk felvetette, hogy ha már az idei árvíz miatti helyreállítás költségeire pályázunk a - már sokak által ismert - "vis major" alapból, ugyan tegyük már bele a Táncsics utca felújítását is. Indok: az árvíz alatti két hétben ott katonai konvojok, teherautók, és buszok jártak, és ők tették tönkre az aszfaltot. Én kérdéseket tettem fel, és NEM-mel szavaztam.

De miért is? Nem szeretném a falut olyan pénzhez juttatni, ami valótlan állításon alapszik. Talán emiatt tartanak különcnek, hisz mondják: Robi, a mai világban csak így lehet..., mindenki így csinálja. Én pedig nem jó érzésekkel sétálnék végig azon az utcán, ami valótlan állításból újult meg.

Nekem az egészben az a fura, hogy talán pont azon a képviselő-testületi ülésen merült fel egy Polgármesterünk ellen folyó per kapcsán, hogy: akkor "Csonkáék" akarták a vis majorból megmaradt 5 millió Ft-ot a következő évre áttolni, indokként: szeptember végén, októberben esős fagyos időjárás miatt nem tudtuk a munkálatokat befejezni. Polgármesterünk akkor úgy döntött, ő hazugságot nem fog aláírni, mert akkor bizony szeptemberben nem fagyott. Erre az akkori képviselő-testület a nem végrehajtott határozat miatt csökkentett Polgármesterünk bérét. Erről folyik a per. 

Kérdem én, ha a szeptemberi fagyok hazugság, akkor az nem, hogy a katonai konvojok tették tönkre a Táncsics utcát?

A Táncsics utcában laknak a szüleim, rendszeresen járok hozzájuk, közel 30 évig én is ott laktam. Csodálkoztam is korábban, hogy a "Polgármester utcája" ilyen ramaty, és egyre ramatyabb.

Én lennék az egyik legboldogabb, ha tükörsima, kényelmes, széles úton járhatnék szüleimhez.

És tényleg van egy elkerülő funkciója, ha valami történik a 11-es úton, lehet erre terelni. Emiatt tényleg jó lenne egy masszív alap. 

Emlékszem, amikor még kissrác koromban nyáron az utcán játszottunk, bringáztunk, fociztunk. Majd jött az árvíz, és terelték a forgalmat, de akkor még profi módon a lovardánál állt egy URH-s forgalom irányító, meg az Önkormányzatnál, és egyszerre csak egy irányból engedték az autókat. Dühös voltam akkor, mert anyumék nem engedtek ki az utcára ugyanúgy játszani. Már azon törtük a fejünket, hogy régi bútorokból barikádot építünk, és elzárjuk a forgalmat, visszaszerezve, ami a miénk!:)

De most nem az elkerülő funkcióra teszem a hangsúlyt, hanem hogy mi tette tönkre?

A 2 hetes árvíz alatt kb 2-3 napig ment ott nagyobb forgalom, míg a Lovardáig fel nem jött a Duna, illetve amikor Basaharc-Búbánat között is kilépett, akkor lezárták hivatalosan is a 11-es utat. Utána a személyautó forgalom is elenyésző volt, nemhogy a konvojoké...

Ami a Táncsics utcát tönkre tette, az a közművek hanyag lefektetése, visszaaszfaltozása. Szintén láttam, hogy készült: leástak jó mélyre, lefektették a közművet, visszatemették, majd a végén a döngölés. Csak laikusként is 1m földet nem lehet tömöríteni egy géppel. Nem beszélve a néhol kiemelkedő, néhol mélyebben fekvő csatornafedelekről. Amióta utoljára volt a Táncsics utca aszfaltozva, azóta lett gáz, csatorna bevezetve, és a vízcső lett kicserélve (hála Istennek, hisz előtte 3 havonta volt csőtörés az utcánkban. Vicces volt, mert mi az úttól lefelé lakva még egy kicsit tudtuk használni a vizet, míg a szembe szomszéd már egy ideje nem).

Amikor felkerült a téma, és az indok, az én lelkiismeretem megszólalt. Lehet túl finomra van állítva a műszerem.

Hajrá fejlődjön Dömös, ezt támogatom minden lehetséges módon, de egy valótlan indokon alapuló beruházást nem tudok, és nem is fogok támogatni. Inkább arra kell törekedni, hogy egy beruházást olyan profin készítsenek el, hogy ne kelljen 1-5-10 év múlva a javításáért újra pályázni/beruházni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egydomosikepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr265521481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prépost 2013.09.18. 08:38:48

Tényleg sok helyen így csinálják. Átverik az Államot. De ez Magyarországon bocsánatos bűn. Az erkölcsös (ön)kormányzás ugyan mindenki számára kívánatos, de ezért senki nem tesz semmit. Legalábbis amíg nem a saját bőrén érzi meg az átverés következményeit. Nagy bölcsek és bölcs vezetők már rég meglátták, hogy amelyik társadalom/vezetés erkölcstelen , az hamarosan elbukik (Konfucius, Lao-ce, Augustus, Morus Tamás...) Dömösön már volt ilyen indokkal Táncsics utcai felújításra vis-maior pénz, ugyanilyen indokokal 2002-ben. Abból a pénzből készült el a Parkoló aszfaltozása, a Táncsicsban meg semmi...
Nincs olyan, hogy valaki csak egyszer erkölcstelen!

egydömösilakos 2013.09.20. 01:10:47

@Prépost:
Erkölcsről beszélsz a Novák esetében?
AZ előzőek bebizonyították, hogy hazudik, jogtalan pénzeket vesz fel. És ezek után indul a választásokon?
Nyerni nem nyert mert a többség azt akarta, hogy ne ő legyen a polgármester, de hát neki egy egész éve volt a kampányolásra, ha jól tudom egy évig volt felfüggesztve.
Gondosan megszervezte a kellő számú indulót, és összevásárolta a szavazatokat, focipálya ígéret, Pécsi busz kirándulás, ígéret az ÖDKe-nek, hogy a pénze megmarad, fuvarozta az öregeket fodrászhoz és így tovább. De hát nagyban is így megy. 19 ezer a nyugdíjasoknak emlékszel?
De erkölcstelen polgármester csak ott lehet, ahol a nép erkölcseivel is baj van. Ott ahol elfogadják a lopást, ahol a hazugság nem bűn.
Ha az állam meg hagyja, hogy átverjék, akkor vessen magára. AZért az érdekes, hogy a Táncsicson jártak a buszok, az fizikai képtelenség. Ilyet hazudni azért meredek. De hát a vérében van, talán még ha akar sem tud igazat mondani. A Szilágyi pedig miért ne értene vele egyet, elvégre ő is a Táncsicson lakik. Mikor a csatornaépítési garanciát kellett volna érvényesíteniük akkor bezzeg lapítottak.
süti beállítások módosítása