HTML

Az élet képviselőként Dömösön

100 napja tudtam meg, hogy képviselő lettem. Új dolog számomra, hogy egy Falu lakosait kell képviselnem. Óriási felelősség, gyönyörű feladat, rengeteg lehetőség.

Friss topikok

Címkék

A fémlappal lezárt parkoló órát figyelő kamera esete

2013.09.18. 22:40 Friedmann Robi

Történt ugyanis, hogy az Önkormányzat előtti parkoló áldatlan állapotát szerettük volna rendezni.

Egyes képviselőtársaink és Polgármesterünk félve attól, hogy bárki is tönkre teszi az automatát, amikor nincs ott valaki, aki figyeli, kitalálták, hogy zárjuk le valamivel mechanikusan.  Fabi Laci felajánlotta, hogy egy fém lappal lezárja az órát, így használni nem lehet (nem tud díjat fizetni az itt parkoló), de legalább nem teszi tönkre senki.

A fémlap elkészült,és hétvége(+ jóidő együttes teljesülése esetén) napközben levesszük a lapot, többi időszakban az órát lezárjuk.

Közben hamar rájöttünk, hogy ha bevételre szeretnénk szert tenni, akkor biza más megoldás kell. Lajos felvetette, hogy kamerarendszert kell kiépíteni, ami figyeli az automatát.  éjjel-nappal látó, szuper HD felbontású kamera, ami még esetleg bővíthető is, hogyha bármi van, a csibészek rögzítve legyenek. Mondtuk legyen (habár nem testületi ülés keretében és nem határozatban), hisz visszahozza az árát hamar. 192 ezer lett a kamera, és szuper meg minden, de van egy kis bökkenő. Hétköznap járok, kelek, és arra vagyok figyelmes, hogy az óra le van zárva, sőt esős hétvégén is.

Felvetettem: minek zárjuk le az automatát, ha van kamera, ami mindent rögzít? Jött is a válasz: hát nehogy tönkre tegye valaki, amikor nincs ott személyesen senki.  De akkor minek vettünk kamerát 192e Ft-ért? Erre nem jött válasz...

Egy régi vicc jut erről eszembe: Az út közepén egy lámpaoszlop, ami kövekkel van kitámasztva. Megkérdezi egy arra járó az illetékest: - Miért van az út közepén az a lámpa?  - Hát hogy a köveket észre lehessen venni, ha sötét van! - És miért vannak ott a kövek? - Hát hogy a lámpa el ne dőljön. 

Úgy néz ki a parkolót egyre kevésbé kell személyesen szemmel tartani. Meg minek is, ott a kamera. De a parkoló órán még mindig ott van a lezáró lap. Jeleztem többször, hogy vegyük le, de tegnap még fenn volt napközben. Pedig az a 3 autó, ami hétköznap ott parkol, s fizetne is 1.500 Ft-ot hozna a konyhára.

Továbbá tettem fel kérdéseket a parkoló órával kapcsolatban is: ki a felelős az ürítéséért, kinek van hozzá kulcsa, az összes kulcs benn van-e az önkormányzatban, van-e az egészről egy rendelet, vagy előírás, hogy kell kezelni a falu egyik fix bevételét?

Holnap lesz 10 napja, hogy írtam a levelet, választ nem kaptam...

Lehet nem levelezni kellene, hanem személyesen bemenni, és kérdezni, kérni. Csak gondolom mindenkinek kényelmesebb az e-kommunikáció, akkor olvassa el, amikor pont van ideje, akkor válaszol, amikor szintén van rá ideje, jobban lehet ütemezni a munkaidőnket....Meg ugye a szó elszáll, az e-mail megmarad...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egydomosikepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr385522521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egydomosilakos 2013.10.11. 20:08:14

A facebookon lévő polgármester által írt levél szerint a polgármester felülbírál egy jegyzői határozatot, és mert szerinte törvénysértő nem tartja be.
Nem a bíróság hivatott a törvénysértés kimondására Magyarországon?
Lemaradtam valamiről? Dömös független köztársaság lett? Vagy csak a törvényektől független? Vagy csak a polgármester?
Úgy tudom mindenki egyenlő az alaptörvény szerint. Akkor most nekünk sem kell betartani azokat a szabályokat amelyek nem tetszenek?
Erre is jó lenne választ kapni.
Azért itt kérdezem, mert más fórum nem igen van. Sajnállak Robi, hogy vélhetően Te vagy az egyetlen aki a törvények betartására törekszik. De úgy látszik egyedül vagy ebben a testületben, és félek tőle, hogy ebben egyedül is maradsz, ahogy elnézem a kollégákat.
süti beállítások módosítása