HTML

Az élet képviselőként Dömösön

100 napja tudtam meg, hogy képviselő lettem. Új dolog számomra, hogy egy Falu lakosait kell képviselnem. Óriási felelősség, gyönyörű feladat, rengeteg lehetőség.

Friss topikok

Címkék

Herman Jenő sorsa

2013.09.17. 22:20 Friedmann Robi

Jenőt senkinek nem kell bemutatnom.

Jó ideje dolgozik az Önkormányzatnál, kvázi mindenesként, miután Marosiné Verát az előző testület "leépítette".

Most úgy néz ki Jenő a következő leépítés hullám főszereplője.

Történt ugyanis, hogy Polgármesterünk felvetette, hogy a környék pár településén már nem önkormányzati alkalmazott látja el a szociálisan rászorultak étel-házhozszállítását, és egyéb felmerülő szociális problémáját, hanem a Baptista (aki esetleg nem tudná, ők is keresztények) Szeretetszolgálat. Nekik van egy alkalmazottjuk, aki ezt helyben ellátja. A Baptisták kapnak állami támogatást erre, sőt mg a saját egyházuktól is, így tudják az alkalmazottat finanszírozni. Elsőre jónak hangzik: Jenő végzi a dolgát, mint eddig, helyben, és megszakítás nélkül - ugye neki sem mindegy, hogy mondjuk nyugdíjnál kiesik-e pár hónap átállási idő - és az Önkormányzat is megspórolja Jenő bérét.

Azt a magyarázatot is kaptuk Polgármesterünktől, hogy Jenő úgyis csak 2 órában kihordja az ebédet, akkor minek erre egy 8 órás állás.

Talán ilyenkor elfelejtődik Jenő egyéb tevékenysége: postára megy, felad és átvesz leveleket, a faluban leveleket/hirdetményeket hord, kamerával veszi a testületi üléseket, és egyéb eseményeket a faluban (óvodai események, ünnepségek, stb.) azt átmásolja, és archiválja. A Kábel TV-t kezeli (már ha működik), szerkeszti, ha kell este/hétvégén újraindítja. Polgármesteri hivatalban munkaidőn kívüli eseménykor nyitja-zárja az ajtót. A sort talán Jenő tudja a legjobban folytatni...

Mint mindig, ajánlottam a képviselő társaimnak, és a Polgármesterünknek, hogy közösen üljünk le Jenővel, a Baptistákkal, és mi mint "faluvezetés", hogy a témát beszéljük át, és úgy álljunk fel az asztaltól, hogy minden oldalról a kérdésekre válaszok születtek. Mindenkinek minden tiszta. Mert most nem így van.

Most az van, hogy csütörtökön szerepel a napirendi pontok között: szerződést kötünk a Baptistákkal, és Jenőt elbocsájtjuk.

Ki fogja Jenő egyéb munkáit átvenni? - Polgármesterünk válasza: van múlt héttől (asszem) egy 8 órás főállású műszaki munkatársunk - talán úgy egyszerűbb, Péntek Lajos nyugdíjazása után Esztergom ide rendelte ki Petruska Lászlót - majd ő ezeket ellátja, ért a számítógéphez.

Lászlót személyesen még nem ismerem, erről a témáról nem tudom beszélt-e valaki vele, de hogy László Esztergomból nehezebben jön ki pl. szombat este a Kábel TV leállása miatt, az egyértelmű.

Volt arról szó, hogy a felújított faluházába kell valaki - egy fix ember- aki nyitja-zárja a termet, aki felel  az épületre és berendezéseire, nála lehet időpontot egyeztetni egy program miatt, mondjuk úgy egy kultúros. Lajos (Novák) Jenőre gondolt még korábban. Remek ötletnek tartom az egyszemélyes-egykulcsos kontaktot, hisz amikor korábban mi is szerveztünk programot, nem volt egyértelmű, hogy a kiválasztott időpontban van-e még valami más program. Továbbá ha valami kár keletkezik, nem fordulhat elő, hogy a sok kulcs - ami a faluban jár-kel - egyik tulajdonosa elfelejt szólni a kárról. Bízom benne, hogy a jövőben a megújult faluháza tele lesz programokkal, és várólistára kell az új esemény miatt feliratkozni:)

Jenő helyett ki lesz ez a személy? Ki lesz a kultúros?

Ki biztosítja, hogy Jenő zökkenőmentesen tudja folytatni a munkáját?

Ki biztosítja, hogy a - Baptista- Önkormányzati szerződésben lévő - 20%-os állami+egyházi normatíva csökkenés után felmondható szerződés Jenő állását veszélyezteti-e?

Nem beszélve arról, hogy Jenőnek az árvíz alatt felgyülemlő túlóráját az Önkormányzat se nem fizette ki, Jenő se nem csúszhatta le. 

Mikor lesz már az, hogy a javaslatomat a testület és a Polgármester elfogadja, és több szemközt leülünk egyeztetni, mielőtt meghozunk SZEMÉLYEKRŐL döntéseket?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://egydomosikepviselo.blog.hu/api/trackback/id/tr55521328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

permanentdaylight 2013.09.18. 17:18:42

Szerintem nagyon sajnálatos, ha ilyen személyes revansra sor tud kerülni - az én véleményem szerint ez az.
A napirendi pont tekintetében volt előzetes egyeztetés a testület tagjaival?
Engem érdekelne az is, hogy az önkormányzat milyen jogalapon tudná biztosítani a baptistáknál történő foglalkoztatást?
Ha pedig gazdasági racionalizálásról hoz döntést a testület (megspórolni egy személy bérét), szerintem célszerű lenne a polgármester jogtalanul felvett költségtérítéseinek a végére járni, mielőtt munkájukat becsületesen végző személyek sorsáról hoznak döntéseket.

Tonton51 2013.09.19. 00:50:33

Ez a Lajos bosszú hadjárata és Ti aszisztáltok hozzá.Nagyon kérdéses a legközelebbi választások eredménye részetekről. a jelenlegi állás szerint.Lehet,hogy Lajosnak igaza van a faluban kevés a szegény még több munkanélküli kell.MI A FRANCNAK VAGYTOK OTT KÉPVISELŐK,ÚGYNÉZ KI,HOGY A SAJÁT PECSENYÉTEKET SÜTÖGETITEK.Tisztelet a kivételnek,de úgy látszik nincs kivétel köztetek. Kedves Lajos ha csak egy évig akarsz király lenni akkor jó úton haladsz!
süti beállítások módosítása